top of page
Vodafone_Logo.jpg

Opgelet: Vodafone stopt 4 februari met 3G

Trouwe klanten van Vodafone opgelet: op 4 februari stopt Vodafone, als eerste netwerk in Nederland, met het ondersteunen van 3G en trekt die dag definitief de stekker uit haar 3G-netwerk.

Na de introductie van het 4G-netwerk, waarmee Vodafone veel sneller en beter mobiel internet kon bieden dan met 3G, werd het klantenbestand al snel overgezet en nam het aantal actieve gebruikers van het 3G-netwerk al even snel af. Omdat Vodafone verwacht in de toekomst meer capaciteit nodig te hebben om klanten hogere internetsnelheden te kunnen bieden, maakt zij nu dus 3G-capaciteit vrij om haar 4G-netwerk nog verder te verbeteren.

Zijn jouw telefoon en simkaart 4G-ready? Doe de 4G-check

Ben je Vodafone-klant en heb je een telefoon van na 2013? Dan is de kans groot dat je nu al gebruikmaakt van 4G en verandert er voor jou dus helemaal niets. Vooral trouwe klanten met een telefoon van voor 2013 maken veelal nog gebruik van 3G en zullen daarom vanaf februari zonder mobiel internet komen te zitten. Deze toestellen komen simpelweg uit een pre-4G-tijdperk en zijn dan ook niet uitgerust met een 4G-antenne. Qua bellen en sms’en verandert er overigens niets met het verdwijnen van 3G. Je valt hiervoor simpelweg terug op het betrouwbare 2G-netwerk.

Maar maak je nu nog gebruik van 3G-internet en wil je na februari gebruik blijven maken van mobiel internet, dan zal je verouderde telefoon moeten worden vervangen voor een nieuwer model. Dit klinkt kostbaar, maar dat hoeft zeker niet zo te zijn. Call-us biedt 4G-toestellen voor ieder budget. Kom daarom direct naar onze winkel en we kiezen samen jouw ideale toestel.

Heb je wel een modern toestel, maar alsnog geen 4G? Dan kan het zijn dat je simkaart is verouderd of dat jouw telefoon gewoonweg nodig eens moet worden geupdate. Ook daar helpen we je natuurlijk graag bij.

2G, 3G, 4G en 5G; Wat is het verschil?

Al die verschillende netwerken, het kan verwarrend zijn, maar het is eigenlijk best simpel uit te leggen. Techniek verandert en wensen moderniseren. Deze netwerken zijn simpelweg de ‘tools’ die nodig zijn om aan deze wensen te kunnen blijven voldoen.

In het begin van dit decennium was je telefoongebruik nog relatief simpel: bellen en sms’en was alles dat je deed. Hiervoor gebruikte je het 2G-netwerk. Later kwam 3G, waardoor internetten via je telefoon een feit was! Maar ons internetgebruik nam al snel een vlucht en de consument wilde almaar meer. De snelheid van 7 Mbit per seconde die 3G biedt, was daarom al snel gewoonweg niet meer toereikend.

En toen was daar in 2013 opeens 4G! Het mobiele internet zoals we dat vandaag de dag kennen en waarmee snelheden van boven de 100 Mbit per seconde zijn te behalen. Onbeperkt Netflixen in 4k is een feit… maar blijven we daar nog lang tevreden mee? De verwachting is: waarschijnlijk niet, en daarom is 5G het netwerk dat in de nabije toekomst ons verbruik nog verder zal beïnvloeden. Met een 5G-verbinding is het binnenkort, waarschijnlijk nog dit jaar, namelijk mogelijk om een snelheid van maar liefst 1,25 Gbit per seconde te halen! Klaar voor de toekomst.

Heb je vragen over het verdwijnen van 3G of de eventuele consequenties voor jouw abonnement? Kom direct naar onze winkel en we bekijken samen jouw situatie.

bottom of page